Büntetőeljárásban közvetítői eljárás – amikor a károsultat képviseltük

1. Milliós kártérítés.

A közlekedési baleset károsultját képviseltük a baleset okozójával szemben folytatott büntetőeljárásban. A sérült a rendőrség adatai szerint 8 napon túl gyógyuló, csonttörésekben megnyilvánuló sérülést szenvedett el. A résztvevők közötti egyeztetések alapján sikerült elérni, hogy az ügyészség közvetítői eljárásra utalta a bűnügyet. A közvetítői tárgyaláson a baleset okozója és a károsult között létrejött megállapodás értelmében a baleset okozója kifizetett a károsult részére 1.000.000.-Ft azaz egymillió forint jóvátételi összeget. Külön ügyeltük arra, hogy a kifizetett fájdalomdíj nem számít bele a biztosító által kifizetett kártérítésbe, ezáltal a jóvátétel összege „hab a tortán”, mert a kártérítésen felüli „extra” bevételként kapta meg a károsult.

2. Jóvátétel összege „hab a tortán”.

Megbízónk gyalogosként haladt át lakott területen, egy gyalogos átkelőhelyen – zebrán – amikor őt egy gépkocsi elütötte, amelynek következtében megbízónk kis fokú – azonban 8 napon túl gyógyuló – sérüléseket szenvedett. A baleset okozójával szemben folytatott büntetőeljárásban sikerült az ügyészséget meggyőzni, hogy az ügyet utalja közvetítői eljárásra. Végül a baleset okozója jóvátétel keretében megfizetett 700.000.-Ft-ot megbízónknak. Külön ügyletünk arra, hogy a megfizetett jóvátétel összegét az okozó biztosítója nem számíthassa be a károsultat megillető kártérítésbe, hanem az a kártérítésen felüli többletbevétel legyen.

3. Jóvátétel kártérítés.

Ügyfelünk motorosként közlekedési baleset vétlen áldozata lett. A baleset okozójával lefolytatott közvetítői eljárás során 500.000.-Ft jóvátétel megfizetését vállalta a vétkes autóvezető. Ebben az esetben is – a megállapodást ekként rendezve – a jóvátétel összege nem számít bele a biztosítótól szerzett kártérítésbe, így a kártérítésen felüli plusz bevétel a kifizetett jóvátétel.

error: Elnézést, de a tartalom védett!