Kártérítési ügyvédek

Amikor valakit baleset ér, akkor traumát szenved, élete megváltozik és sok kisebb-nagyobb kár éri. Komolyabb esetben ez olyan fokot is elérhet, hogy a balesetben elszenvedett sérülése egész hátralevő életét hátrányosan megváltoztatja. Ilyen helyzetben a károsultnak megváltozik az egészsége és a vagyoni helyzete, a jövőbeni kilátásai és lehetőségi is. Ahogy egyértelmű, hogy a sérült igyekszik jó orvosokkal gyógyítatni magát, és akár hónapokig vagy évekig végezni a rehabilitációhoz szükséges gyógyító kúrákat, úgy nyilvánvalónak kell lennie, hogy a későbbi életét, vagyoni viszonyait rendező szakembert is megfelelő körültekintéssel válasszon. Irodánkat felkereső ügyfelektől tapasztalom, hogy már a kórházban megrohamozzák a sérültet és családját a balesetet követő órákban, vagy napokban a sérült képviseletére vállalkozó személyek, vagy azok ügynökei. Ilyen helyzetben nehéz a döntés, főleg ha sürgetik megbízás adását. Ahogy az ember igyekszik megfelelően megválasztani az autószerelőjét, a fogorvosát, stb., úgy ebben az esetben is ezt tegye! Semmi nem indokolja, hogy a baleset utáni napon már kár képviselője legyen a károsultnak. Nem tanácsos kapkodni és tájékozottság nélkül megbízást adni a kórházi ágy szélén.

A kórházi ágyon fekve a baleseti sokk közben nem lehet jó döntés hozni. Nem tud meggyőződni a károsult beteg arról, hogy aki megkereste őt, az valójában milyen eredményekre képes, menyire korrekt partner lesz neki a bajban. Ráadásul a Perrendtartási szabályok nem engedik meg, hogy – ha pereskedni kell – egy kárügyintéző cég, vagy alapítvány lássa el a károsult képviseletét, azt csak ügyvéd teheti meg. Ezek a társaságok rendszerint csak peren kívül és csak a közlekedési balesetből fakadó károkat igyekeznek behajtani a Biztosítótól, ami önmagában nem nagydolog. Olyanra vállalkoznak, amiről már sejteni lehet, hogy amúgy is jár. Viszont ha a károsult részéről is felmerül valamilyen felelősség – pl. Ő is hibás lehet a balesetben – abban már nem nagyon segítenek a károsultnak, mert az már jogi szakértelmet igényel, amivel elsősorban az ügyvédek rendelkeznek.Másrészről mivel ezek a társaságok peres képviseletet nem láthatnak el, ezért alapvetően olyan megoldásban érdekeltek, ami pereskedés nélküli megoldást jelent. Az ilyen kárrendezés pedig csak úgy jövet létre, ha az a biztosító érdekeinek is megfelelő. Márpedig a biztosítók tevékenysége üzlet, ezért jellemzőn peren kívül nem fizetik meg a károsult kárát olyan mértékben, mint amilyen összegben az valóban járna.

Ha kártérítés ügyvéd képviseli a károsultat, akkor a biztosítóból akár bírósági úton ki is kényszeríthető az a kártérítés, ami a károsultnak jogosan jár. Ez előnyösebb helyzetet is teremthet a károsult számára a kárrendezés során.

Tehát ha bekövetkezik a baleset, a kórházi ágyon nem tanácsos máris megbízást adni a kárügy képviseletére. Tessék tájékozódni és körültekintően megbízást adni, mert nagyon sok múlik rajta. Nem kell rögtön intézkedni. Ahogy mondani szokás: „A beteg sorsa akkor dől el, hogy melyik orvos ajtaján kopog be.” Ez a károsult vagyonát érintő esetben sincsen másként. Célszerű ezért jogi szakértelemmel rendelkező kártérítési ügyekre specializálódott ügyvédet megbízni.

Kártérítés ügyében keressen minket bizalommal!

Amint tudjuk, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!
error: Elnézést, de a tartalom védett!